Veiligheidsglas in Helmond

Ongelukken met glas kunnen nare gevolgen hebben, daarom is veiligheidsglas in het leven geroepen. Veiligheidsglas is een verzamelnaam voor diverse glassoorten, waarbij een breuk uitgesloten is of waar geen gevaarlijke scherven ontstaan bij een breuk. Glasherstel Spoed; uw glaszetter in Helmond en omgeving, levert en plaatst diverse soorten veiligheidsglas in Helmond. Zo bent u onder andere bij ons aan het juiste adres voor draadglas, gelaagd glas, gehard glas, inbraakwerend glas en zelfs kogelwerend glas.

Soorten veiligheidsglas

Draadglas
Draadglas houdt bij een breuk de scherven bijeen. Voordeel van dit type beglazing is dat het relatief goedkoop, inbraakwerend en brandwerend is. Dit soort veiligheidsglas is dan ook ideaal voor bijvoorbeeld een schuurdeur.

Gelaagd en gehard glas
Gelaagd glas is opgebouwd uit twee glasplaten met daartussen een transparante laag folie. Wanneer deze glassoort breekt, houdt de folie het glas bij elkaar. Hierdoor is het na een breuk ook nog beschermend tegen regen en wind. Gelaagd glas wordt veel toegepast in deuren. Gehard glas is zeer sterk veiligheidsglas; het is 6 keer sterker dan gewoon glas. Wanneer deze glassoort breekt, valt het in duizend onscherpe stukjes uiteen.

Bent u benieuwd welke soort veiligheidsglas het meest geschikt is voor uw situatie? Vraag het in Helmond aan onze glasexperts! Zij geven u graag persoonlijk advies.